قیمت جهانی محصولات پتروشیمی, قیمت پایه محصولات پتروشیمی

سرنوشت بورس بعد از حذف دلار نیمایی | نرخ جدید برای ارز 24 آذر

قیمت دلار

بلاتکلیفی قیمت محصولات پتروشیمی متاثر از دلار نیمایی 

در حالی که تابلوی نیما امروز 24 آذر ماه 1403هم آپدیت شد و نرخ فروش آن 54,440 تومان بود، ابهام در مبنا قرار گرفتن نرخ کشف شده دلار بازار توافقی برای قیمت های پایه، بازار را به کما برد. بر اساس اطلاعات به دست آمده, هیچ نرخی برای کالاهای پتروشیمی در بازار اعلام نمی شود و معاملات متوقف شده است.

با وجود اینکه بر اساس اطلاعیه شماره 1 بانک مرکزی، شروع رسمی کار بازار توافقی از دوشنبه 26 آذر اعلام شده، ولی بازار به استقبال افزایش قیمت ها رفته است که بخشی از آن نگرانی صعود یکباره قیمت ها و بخشی از آن، فرصت طلبی برای بالا بردن قیمت ها، پیش از هر نوع تغییر است.

بر اساس اطلاعیه شماره 1 بانک مرکزی، زمان ورود ارز پتروشیمی ها و فولادی ها به بازار توافقی، اول بهمن امسال اعلام شده و انتظار می رود تا اول بهمن، تابلوی نیما به روال سابق آپدیت شود و قیمت های پایه نیز با نرخ میانگین هفتگی، محاسبه و اعلام شود.

نتیجه گیری و جمع بندی:احتمال قریب به یقین و بر اساس تجربه، تا زمانی که تابلوی نیما، قیمت دلار را اعلام کند، قیمت های پایه با دلار همین تابلو و به روال گذشته، تعیین می شود.

 

استقبال مشروط از حذف ارز نیمایی

از امروز، شنبه ۲۴ آذر 1403، نرخ ارز در سامانه نیما به‌صورت توافقی تعیین خواهد شد و از اول بهمن‌ماه نیز شرکت‌های پتروشیمی، پالایشی، فولادی، صنایع فلزات رنگین و فرآورده‌های نفتی می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را در بازار ارز تجاری به صورت توافقی عرضه کنند. بنابراین از اول بهمن ماه دیگر سامانه معاملاتی نیمایی در کار نخواهد بود.

این درحالی است که برخی کانال‌های بورسی از نرخ 65هزارتومانی برای دلار توافقی در معاملات نیما خبر می‌دهند، گفتنی است که این نرخ از سوی منابع رسمی تأیید نشد.
گزارش های به دست آمده از منابع مطلع نشان می‌دهد که هنوز معامله نهایی انجام نشده است ولی پتروشیمی‌ها نسبت به روزهای قبل بسیار فعال شده‌اند و درحال ثبت نرخ پیشنهادی خود هستند.
فعلاً صادرکنندگان و واردکنندگان نرخ های پیشنهادی خود را می‌دهند و معاملات بعد از ساعت 14 انجام می‌شود. میانگین نرخ معاملات در بازار نیما و تجاری در پایان هر روز از سوی بانک مرکزی اعلام خواهد شد.

تا پیش از این، نرخ ارز سامانه نیما توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین می‌شد و طرف‌های عرضه و تقاضا ملزم به رعایت نرخ‌های دستوری بودند و از آنجا که اختلاف میان نرخ ارز نیمایی و آزاد، زیاد بود، صادرکنندگان تمایل به عرضه ارزهای خود در این سامانه نداشتند چرا که به نوعی متضرر می‌شدند. حالا اما با اعلام سیاست‌های جدید ارزی بانک مرکزی، تعیین نرخ ارز در این بازار به واردکنندگان و صادرکنندگان سپرده شده؛ مساله‌ای که با استقبال تجار و صنعتگران مواجه شده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *