مقالات پتروپویان

اکرلیک اسید چیست؟ / کاربرد های اکریلیک اسید

اکریلیک اسید چیست؟

اسید اکریلیک وارداتی یک مولکول آلی و ساده ترین اسیدهای غیر اشباع است. در دمای اتاق، اسید اکریلیک یک مایع است و دارای رایحه اسیدی و ترش است. به صورت مایع و بخار خورنده است. اکریلیک اسید یک اسید مونوکربوکسیلیک غیراشباع آلفا، بتا است که با یک گروه کربوکسی جایگزین اتن می شود. به عنوان متابولیت نقش دارد. این یک اسید مزدوج از یک آکریلات است.

به طور کلی، پلیمرهای اکریلیک را می توان به پلیمرهای آکریلات و متاکریلات و پلیمرهای اسید اکریلیک تقسیم کرد. در میان آنها، کوپلیمر آکریلات   (AP) یک اصطلاح کلی برای پلیمرهایی است که از کوپلیمریزاسیون آکریلات به دست می آیند، از جمله متیل آکریلات، اتیل استر، بوتیل استر و متیل متاکریلات . مونومرهای آکریلات می توانند ترکیبات اکریلیک اضافی یا سایر ترکیبات غیراشباع با پیوند دوگانه باشند، زیرا مونومرها دارای پیوندهای دوگانه زنده هستند و مستعد پلیمریزاسیون خود و همچنین کوپلیمریزاسیون هستند.

ساختار اکریلیک اسید

کاربرد اکرلیک اسید / موارد مصرف اسید اکرلیک

این ماده شیمیایی ساده ترین اسید کربوکسیلیک غیراشباع است که از یک گروه وینیل تشکیل شده است که مستقیماً به انتهای کربوکسیلیک اسید متصل است. اسید اکریلیک و استرهای آن به آسانی با خود یا سایر مونومرها با واکنش در پیوند دوگانه خود ترکیب می شوند و هموپلیمرها یا کوپلیمرهایی را تشکیل می دهند که در ساخت انواع پلاستیک ها، پوشش ها، چسب ها، الاستومرها و همچنین جلا دهنده های کف و رنگ استفاده می شوند. علاوه بر این، اسید اکریلیک در تولید محصولات بهداشتی پزشکی، شوینده ها و مواد شیمیایی تصفیه فاضلاب استفاده می شود .

به طور کلی خواص، اشکال و کاربردهای اسید اکریلیک و پلیمرهای استری آن بر اساس روش مونومر و پلیمریزاسیون متفاوت است. در حال حاضر، پلیمرهای اکریلیک به طور گسترده ای در مواد شیمیایی روزانه، منسوجات، پوشش ها، مواد غذایی، ساخت و ساز، چسب ها، درمان پزشکی، تصفیه آب و الکترونیک و سایر زمینه ها استفاده می شود. با تعمیق مداوم تحقیقات و توسعه تولید و تولید صنعتی، تقاضا برای انواع اسید اکریلیک در صنایع مختلف نیز به سرعت افزایش یافته است. در میان کاربردهای مختلف اکریلیک، امولسیون های آکریلات و پلیمرهای محلول بیشترین کاربرد را دارند. پلیمرهای امولسیون آکریلات به دلیل شفافیت عالی، سختی، دوام رنگ، پایداری اشعه ماوراء بنفش و بی اثری شیمیایی، به طور گسترده در فرمولاسیون های مختلف پوشش، پرکننده الیاف شیمیایی، پارچه های نبافته، چسباندن یا لمینیت پارچه، ترمه، پوشش پشتی و چاپ مواد پایه رنگدانه استفاده می شود. . علاوه بر این، امولسیون های آکریلات همچنین می توانند به عنوان عوامل پردازش برای مواد پلی وینیل کلرید (PVC)  برای بهبود چقرمگی، مقاومت در برابر ضربه و غیره استفاده شوند.

برای دریافت آنالیز و دیتاشیت اکریلیک اسید برند LG الجی و ووکم اینجا کلیک کنید .

مطالعات نشان داده اند که اسید اکریلیک برخی از خطرات تولید مثل را به همراه دارد. با این حال، داده های متناقضی در مورد سمیت ژنتیکی اسید اکریلیک وجود دارد. سمیت کم اسید اکریلیک به دلیل ماهیت خورنده آن است.

خواص فیزیکی اکریلیک اسید

اسید اکریلیک یک مایع خورنده و بی رنگ با بوی تند است در جدول زیر به شرح سایر خواص فیزیکی اکریلیک اسید می پردازیم :

نام ماده : اسید اکریلیک
فرمول مولکولی : C3H4O2
مترادف ها : 2-Propenoic acid، acrylsyre، acide acrylique acido acrilico، acrylzuur، ethylenecarboxylic acid، vinylformic acid، acroleic acid.
نقطه جوش: 141.0 درجه سانتی گراد
نقطه ذوب:

14.0 درجه سانتی گراد

نقطه اشتعال: 68 درجه سانتیگراد (لیوان باز)
چگالی بخار: 2.45
چگالی:

1.0511 در 20 درجه سانتی گراد

فشار بخار: 3.1 میلی متر جیوه در 20 درجه سانتی گراد

خواص شیمیایی اکرلیک اسید

با آب، الکل، اتر، بنزن، کلروفرم و استون قابل اختلاط است. در حضور اکسیژن به راحتی پلیمریزه می شود. پلیمریزاسیون گرمازا در دمای اتاق ممکن است باعث انفجار اسید اکریلیک در صورت محدود شود. به گرما و نور خورشید حساس است. معمولاً به عنوان مونومر مهار شده (با 200 پی پی ام هیدروکینون مونو متیل اتر مهار می شود) عرضه می شود، اما به دلیل نقطه انجماد نسبتاً بالایی که دارد اغلب تا حدی جامد می شود و سپس فاز جامد (و بخار) از بازدارنده ای که در آن باقی می ماند عاری می شود. فاز مایع حتی فرم مهار نشده ممکن است به طور ایمن در زیر نقطه ذوب ذخیره شود، اما چنین موادی در دمای محیط به صورت گرمازا پلیمریزه می شوند و در صورت محدود شدن ممکن است به حالت خشن یا انفجاری شتاب بگیرند. همچنین در صورت قرار گرفتن در معرض حرارت یا شعله خطر آتش سوزی است. اسید اکریلیک با اکسید کننده های قوی، بازهای قوی، قلیایی های قوی و نیتروژن خالص ناسازگار است. ممکن است در تماس با آمین ها، آمونیاک، اولئوم و اسید کلروسولفونیک، نمک های آهن و پراکسیدها (گاهی اوقات به صورت انفجاری) پلیمریزه شود. ممکن است آهن و فولاد را خورده کند.

علائم قرار گرفتن در معرض اکرلیک اسید

از علائم قرار گرفتن در معرض این ترکیب می توان به موارد زیر اشاده کرد :

  • تحریک پوست، چشم و مجاری تنفسی
  • خوردگی و سوختگی 
  • آسیب به چشم و ریه 
  • باعث سرفه، خس خس سینه، حنجره، تنگی نفس، سردرد، تهوع و استفراغ شود.
  • اسپاسم، التهاب و تورم حنجره و برونش ها، پنومونیت شیمیایی و ادم ریوی (مایع در ریه ها) کشنده باشد.
  • ممکن است باعث ایجاد حساسیت (واکنش آلرژیک) شود و حتی قرار گرفتن در معرض بسیار کوچک در آینده می تواند باعث ایجاد بثورات شود.
  • بلع می تواند منجر به درد و سوزش در دهان، حلق و معده، اسهال، افت فشار خون، خفگی ناشی از تورم در گلو و تخریب غشاهای مخاطی دستگاه گوارش شود.

با توجه به تجزیه اسید اکریلیک در محیط و سمیت حاد متوسط ​​آن، انتظار نمی رود این ماده شیمیایی در سطوحی که معمولاً در محیط یافت می شود برای حیوانات آبزی یا خشکی سمی باشد. به عنوان یک ترکیب آلی فرار (VOC)، اسید اکریلیک می تواند در تشکیل مه دود فتوشیمیایی در حضور سایر پیش سازها کمک کند.

اثرات سمی حاد ممکن است شامل مرگ حیوانات، پرندگان یا ماهی ها و مرگ یا سرعت رشد پایین در گیاهان باشد.

راه های ورود به محیط اکرلیک اسید

به دلیل حلالیت در آب و فشار بخار، انتظار می رود بیشتر (حدود 90٪) اسید اکریلیک آزاد شده در محیط به آب ختم شود. این ماده شیمیایی را می توان در باران از جو حذف کرد. اگر به خاک رها شود، این ماده شیمیایی در آب های زیرزمینی یا سطحی شسته می شود. شسته شدن در آب های زیرزمینی یا سطحی به دلیل حلالیت بالای این ماده شیمیایی در آب و فشار بخار کم، راه اصلی حذف اسید اکریلیک از خاک است. انتظار نمی رود تجمع زیستی اسید اکریلیک قابل توجه باشد.

آیا اکریلیک اسید زیست تخریب پذیر است؟ همچنین در اثر نور خورشید در خاک های سطحی و آب از بین می رود. در آب کمی پایدار است اما در عرض چند هفته یا چند ماه تجزیه می شود.

پتروپویان یک تامین کننده عمده و توزیع کننده اکریلیک اسید در تهران و سراسر ایران است. ما به عنوان یک شرکت بازرگانی مفتخریم که می توانیم محصولات شیمیایی از جمله اسید اکرلیک را همراه با قیمت های بسیار رقابتی ارائه دهیم.

منابع اکرلیک اسید

منابع اصلی اکرلیک اسید به سه دسته تقسیم می شوند, که در ادامه به آن می پردازیم :

  • منابع صنعتی اکریلیک اسید

اسید اکرلیک ممکن است در فاضلاب آزاد شود. منابع ثابت اولیه فهرست شده در ایالات متحده، تولید کنندگان موشک های هدایت شونده و وسایل نقلیه فضایی، و قطعات الکترونیکی و لوازم جانبی هستند.

  • منابع طبیعی 

اسید اکریلیک وارداتی نیز به طور طبیعی توسط برخی از گونه های جلبک تولید می شود و در مایع شکمبه گوسفند یافت می شود.

  • محصولات مصرفی 

محصولات حاوی اکریلیک اسید عبارتند از جلا، رنگ، پوشش، پشت فرش، چسب، پلاستیک، منسوجات و کاغذ.

برای خرید اکریلیک اسید وارداتی با بهترین قیمت روز با ما در ارتباط باشید.

شرکت پتروپویان باربد ، تامین کننده و تولید کننده مواد اولیه شیمیایی و پلیمری آماده تامین AA برای شما عزیزان می باشد. جهت خرید با شماره ۰۲۱۲۲۶۵۷۹۴۶ تماس حاصل نمایید. کارشناسان ما آماده ثبت سفارش و یا ارائه مشاوره به شما می باشند.

منبع Acrylic acid – American Chemical Society (acs.org)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *